Lahjoitettavan summan tulee olla yli 1 euron

Disco Dance

Disco dance -jaosto

Jaosto toimii hallituksen linkkinä sekä tanssikouluihin että lajin harrastajiin. Jaosto pyrkii monipuolisesti kehittämään ja edistämään omaa lajiaan; keskeistä kaikessa kehittämistyössä on moniarvoisuus, lajin traditioiden kunnioittaminen, mutta ennen kaikkea uteliaisuus kaikkeen uuteen ja edelläkävijänä toimiminen sekä rakentava suhtautuminen tuoreisiin ja/tai poikkeaviin näkemyksiin. Jaosto rakentaa erilaisia yhteistyömuotoja tanssikentän toimijoiden kanssa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Jaosto toimii myös tanssinopettajien ja koreografien kanavana, jonne voi esittää kehittämisideoita. 

Jaoston puheenjohtaja
Rosa Blom, Turku
discodancejaosto.fdo(at)gmail.com

Jaoston jäsenet
Jenni Aaltonen, Rusko
Nea Blom, Turku
Janina Ilkka, Turku
Jenni Jokikokko-Jakkula, Oulu
Juulia Koskinen, Turku
Sharon Leinson, Espoo
Miisa Palkoranta, Helsinki
Anniina Salonen, Turku
Vera Seppälä, Helsinki
Sandra Sirviö, Inkoo
Mary-Ann Sjölund, Inkoo
Jessica Öller, Espoo


Disco dance

Disco dance on viime vuosina kehittynyt hyvin fyysiseksi ja haastavaksi urheilulajiksi, jossa vaaditaan nopeutta, voimaa ja notkeutta. Tänä päivänä vähintään 140 bpm tempoiseen musiikkiin tanssittava disco dance muistuttaa tanssin, voimistelun ja aerobicin sekoitusta. Disco dancessa ei ole kirjoitettuja liikkeitä tai tekniikoita mitä tulee noudattaa, mutta lajille on kehittynyt ajan myötä leimallinen tyyli ja tyypillinen perusliikemateriaali, jota kussakin maassa ja tanssikoulussa edelleen käytetään, kehitetään ja muunnellaan. Ominaisia käsiliikkeitä ovat muun muassa nopeat pyöritykset, ojennukset ja voimakkaat iskut. Näihin käden liikkeisiin yhdistetään erilaisia askelikkoja, yleisimpinä: kick and cross, erisuuntaiset potkut ja hypyt sekä askelikot jotka pohjautuvat muista tanssin lajeista. Voimistelusta ja baletista pohjautuvat hypyt, jazz-ja showtanssin piruetit ja pyörähdykset sekä käännökset täydentävät lajin teknistä puolta – ja liikkeet sopeutetaan discolle ominaiseen räjähtävään tyyliin. Discossa ominaisia ovat myös ”poosat” eli poseerauksen omaiset asennot tai stillit. Akrobatiaa ei disco dancessa käytetä.

Hyvässä disco dancessa yhdistyvät liikkeiden yhteensopivuus ja monipuolisuus, rytmiikan ja dynamiikan vaihtelut, vahva tanssitekniikka sekä monipuolinen tilankäyttö. Kehon energisyys, hallinta ja nopeusvoima ovat tärkeässä asemassa discossa, koska on kyettävä olemaan sekä hallittu että hyvin nopea.

Estetiikka ja ulosanti ovat myös hyvin tärkeitä disco dancessa. Värikkäät ja strasseista kimaltavat asut lisäävät tanssijan näkyvyyttä lattialla ja viimeistelevät esityskokonaisuuden. Huoliteltu yleisilme sekä tanssijan persoonallisuus ja karisma lisäävät tanssin tehoa.


Disco freestyle

Disco freestyle eroaa disco dancesta siinä, että disco dancessa akrobaattiset liikkeet eivät ole lainkaan sallittuja, ja disco freestylessä akrobatia on olennainen osa tanssia. Akrobatia – erilaiset näyttävät voltit ja muut liikkeet, joissa vartalo pyörähtää kokonaan pituusakselinsa ympäri, ei saa liikaa hallita koreografiaa, vaan temppujen ja tanssin tulee muodostaa tasapainoinen kokonaisuus.


Disco slow

Slow on discoon pohjautuva tyylilaji, jossa hypyt, erilaiset poseeraukset ja vauhdikkuus yhdistyvät pehmeään ja eleganttiin liikkeeseen balladisen musiikin tahtiin. Tärkeimmät elementit tässä lajissa ovat tanssillisuus, musikaalisuus, sekä kyky heittäytyä tunteiden vietäväksi.