Lahjoitettavan summan tulee olla yli 1 euron

Performing Arts Rising star 2025

FDO:n kilpailusäännöt vuodelle 2025 on vastikään julkaistu FDO:n nettisivuilla. Performing Arts -jaosto on tänä vuonna ottanut työn alle rising star -sarjan kehittämisen ja tämän vuoksi rising star -sääntöihin on tehty muutoksia.

Jaosto toivoo, että rising star -sarja näyttäytyy jatkossa entistä enemmän matalan kynnyksen sarjana, jonne tanssinharrastamisen ja -kilpailemisen alkutaipaleella olevien tanssijoiden on mielekästä ja helppoa osallistua. Tämän vuoksi mm. akrobatian ja nostojen käyttöön on tehty rajoituksia.

Kilpailuiden osallistujamäärät kasvavat vuosi vuodelta ja tämä aiheuttaa haasteita muun muassa kilpailupäivien pituuksille. Täten rising star -sarjojen teosten kestoa on rajoitettu. Lyhyemmät kestot mahdollistavat myös sen, että tanssitaipaleensa alkupuolella oleva tanssija saa rakennettua eheän teoksen, vaikka liikeosaamisen monipuolisuus olisi vielä alkeistasolla.

Rising star -kategoriasta löytyy nyt myös uusi sarja, joka kulkee nimellä ”rising star showcase ikärajaton”. Kyseinen sarja on tarkoitettu kaikenikäisisistä tanssijoista koostuville 3-9 hlön ryhmille. Toivomme, että tämän sarjan myötä entistä useammalla tanssijalla ja tanssikoululla on mahdollisuus osallistua FDO:n kisoihin.

Rising star -sarjan kehitystyötä tullaan myös tulevaisuudessa jatkamaan, ja esimerkiksi osallistumisoikeuteen on tulossa selkeämpiä rajoituksia ja ohjeita vuodelle 2026.

Terveisin FDO ry ja Performing Arts -jaosto