Street Dance

Street dance -jaosto

Jaoston tärkein tehtävä on lisätä tietoa katutanssilajeista ja nostaa katutanssikulttuurin arvostusta. Jaosto toimii hallituksen linkkinä sekä tanssikouluihin että lajin harrastajiin. Jaosto pyrkii monipuolisesti kehittämään ja edistämään omaa lajikirjoaan; keskeistä kaikessa kehittämistyössä on moniarvoisuus, lajien traditioiden kunnioittaminen, mutta ennen kaikkea uteliaisuus kaikkeen uuteen ja edelläkävijänä toimiminen sekä rakentava suhtautuminen tuoreisiin ja/tai poikkeaviin näkemyksiin. Jaosto rakentaa erilaisia yhteistyömuotoja tanssikentän toimijoiden kanssa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Jaosto toimii myös kanavana, jonne voi esittää kehittämisideoita.

Hallituksen varsinainen jäsen

Sanaz Hassani, Jyväskylä
streetdancejaosto.fdo(at)gmail.com

Jaoston jäsenet

Heikki Hautajoki, Helsinki

Laura Lindstedt, Helsinki

Akim Bakhtaoui, Helsinki

Riina Harju, Oulu

Anna Kuulusa, Tampere

Ida Jousmäki, Vaasa


Hip hop

Hip hop sisältää erilaisia tanssityylejä ja on yhdistelmä mm. afrikkalaista tanssia, afro-amerikkalaista tanssia, breakdancea, reggaeta, lockingia, poppingia, street-dancea, capoeiraa, housea, electric boogieta, hypeä, new-jack-swingiä ja jammingia. Rytmin vaihdokset ovat keskeinen osa hiphopia. Akrobaattiset liikkeet ovat sallittuja.


House

House on fuusiotanssi, jossa yhdistellään askeleita eri tanssityyleistä, kuten jazz, salsa, steppi, break, capoeira ja afro. Tässä nopeatempoisessa tanssissa on paljon nopeaa jalkatyöskentelyä, mutta tärkeintä on musiikin rytmin tuominen kehoon eli jacking. House on syntynyt saman nimisen musiikkityylin kanssa 80-luvun lopussa Chicagon warehouse-juhlissa, josta musiikkityylin nimikin on peräisin, mutta kehittynyt nykyiseen muotoonsa New Yorkin klubeilla eri kulttuurien vaikutuksessa.


Electric boogie / Popping

Electric boogielle tyypillistä on terävät sähköiset liikkeet, jotka vaihtuvat liukuen (waves, isolations, robot, pantomine elements, popping, locking, animation, electric shock, walking, puppet, ticking jne.) Suorituksessa arvostetaan illuusioiden synnyttämistä ja yllätyksellisyyttä.


Locking

Funk-tyylinen tanssi, jossa käytetään nopeita lineaarisia käsiliikkeitä (”points”) yhdistettynä näyttävään jalkatyöskentelyyn. On olennaista lukita liikkeet päätekohtiinsa. Tyypillisiä liikkeitä ovat: alphas, skeeter rabbit, which a ways, stop and go’s, scooby doo’s, locking hand shake, scoobot, scoobot hop high kick, guitar, running split, layout jne. Tanssin tulee toteuttaa neljää peruselementtiä: kehon ja lihasten hallinta, ”characterization” eli esittäjän tulee tulla animoiduksi, tanssiminen kaikkiin musiikin ääniin ja elementteihin sekä ”style and grace” eli tyylikkäästi tanssiminen.


Breakdance

Breakdancelle tyypillisiä liikkeitä ovat esim. toprock, uprock, footwork (sixstep, threestep, babyswipe jne.), freeze (babyfreeze, rocksteady/chairfreeze, hollowback, scorpion, west coast freeze), powermoves (flare, windmills, headspins, 99's, turtle, cricket, swipes jne.). Kaikenlainen akrobatia tulee sulauttaa yllä mainittuihin liikkeisiin.


Voguing

Kuvaus tulossa.