Kansainväliset kilpailut

Kansainväliset kilpailut

International Dance Organization (IDO) järjestää edustamissaan lajeissa vuosittain MM-, EM- ja Cup-kilpailuja. Kattavat tiedot IDO:n alaisista kilpailuista löydät IDOn nettisivuilta: www.ido-dance.com.

IDO:n alaisiin kilpailuihin voivat Suomesta osallistua FDO:n jäsenet. Edustuspaikat jaetaan kansallisen arvokilpailumenestyksen (IKM&SM) perusteella. Yhdistyksen hallitus voi harkinnanvaraisesti myöntää edustusoikeuden myös tanssijalle, parille tai ryhmälle, joka ei ole kilpaillut samana vuonna kotimaisissa arvokilpailuissa.

Joka vuoden alussa julkaisemme listan alkavan vuoden IDO:n arvokilpailuista, sekä niihin viimeiset FDO:n ilmoittautumispäivämäärät. Edustuspaikan voi lunastaa ja asettua jonoon ensimmäisessä vaiheessa vain IKM&SM-kilpailussa ilmoitettuun lajiin (esim. show, jazz, nyky, muu). Sarjat, joihin jää vapaita paikkoja, uutisoidaan mahdollisimman pian tuon viimeisen päivämäärän jälkeen ja annetaan kaikille kyseisen päälajin FDO:n kisoihin osallistuneille mahdollisuus toiseen avoimeen hakuun, joka kestää yleensä noin viikon. Tämä koskee lähinnä Performing Arts -lajeja, jotka ovat IDO:ssa jaettuna show-, jazz-, nyky- ja muu-sarjoihin.

Esimerkki: olet tehnyt Performing Arts IKM ja SM -kilpailuun naisten nykysoolon. Arvokisaan voit ilmoittautua tuohon nykylajiin ensimmäiseen viimeiseen FDO:lle ilmoittautumispäivämäärään mennessä. Jos sen jälkeen uutisoimme, että jazz naiset soolo -sarjassa on tilaa, tulee siitä toinen ja avoin haku, jolloin voit hakea ilmoitettuun päivämäärään mennessä jazzteoksella.

Edustusoikeus on teoskohtainen, paitsi Performing Arts Soolo juniorit ja aikuiset 1 soolosarjoissa, joissa edustuspaikat ovat henkilökohtaisia, ei teoskohtaisia. Lajin on mainituissa sooloissa pysyttävä samana IKM&SM- ja kansainvälisen kilpailun välillä. Muissa kuin em. soolosarjoissa teosta on oikeus muuttaa jonkin verran, mutta se on tunnistettava samaksi, kuin millä on osallistuttu IKM&SM-kilpailuihin Suomessa. Sooloteos voi lajivalinnan puitteissa muuttua kokonaankin.

Jos IKM&SM-kilpailuissa esitetty teos on jo nähty kv-kilpailuissa, siirtyy osallistumisoikeus seuraavaksi parhaiten menestyneelle teokselle kotimaan mestaruuskilpailuissa. Jos maakohtaiset paikat eivät täyty, voi hakea edustuspaikkaa uudella teoksella videon avulla. Video toimitetaan hakemuksen yhteydessä FDO:n toimistolle.

IDO:n kilpailuihin ilmoittaudutaan FDO:n kautta. Tarkistathan ajoissa kunkin kilpailun ilmoittautumisen eräpäivän! FDO:lle tehtävät ilmoittautumiset tehdään hyvissä ajoin ennen IDO:n asettamaa eräpäivää. Vapaita edustuspaikkoja kannattaa tiedustella FDO:sta mahdollisimman ajoissa, ja aina ehdottomasti viimeistään yksi kuukausi ennen kilpailua, jolloin IDO sulkee kilpailuun ilmoittautumisen.

Jokaisella kansainvälisessä kilpailussa Suomea edustavalla on oltava voimassaoleva vakuutus, joka kattaa ulkomailla tapahtuvan harjoitus- ja kilpailutoiminnan.

Valmentajien ja kilpailijoiden omalla vastuulla on aina pysyä ajan tasalla omien lajiensa voimassa olevista säännöistä. Kansainvälisiin kilpailuihin lähtijöiden on itse tarkistettava IDO:n säännöistä, että suoritus on kansainvälisten sääntöjen mukainen. Kansainväliset kilpailusäännöt löydät osoitteesta: www.ido-dance.com -> Rules -> Competition rules -> Dance Sport Rules and Regulations

IDO:n vuoden 2019 kilpailut

Edellisten vuosien kansainvälisten kilpailujen mitalistit »


Ilmoittautuminen IDOn kilpailuihin

Kansainvälisten kilpailujen edustuspaikkojen määräytyminen

IDOn kansainvälisiin kilpailuihin on useimmiten rajallinen määrä paikkoja (epn = entries per nation). Kilpailujen edustuspaikat jaetaan kansallisen kilpailumenestyksen perusteella, pääasiassa saman vuoden IKM&SM-kilpailun tulosten mukaisessa järjestyksessä. Mikäli kansainvälinen kilpailu käydään ennen vuoden kansallista arvokilpailua tai jo hyvin pian sen jälkeen, jaetaan edustuspaikat edellisen vuoden arvokilpailumenestyksen perusteella.

Edustuspaikkoja pidetään viimeiseen FDO:lle ilmoittautumispäivään saakka varattuina niihin kilpailumenestyksen perusteella oikeutetuille tanssijoille, ellei edustuspaikkaan oikeutettu tanssija ole erikseen ilmoittanut jättävänsä edustuspaikan käyttämättä. Jotta saamme mahdollisimman hyvin täytettyä edustuspaikat, pyydämme tanssijoita ilmoittamaan järjestösihteerille (toimisto(at)fdo.fi), mikäli he eivät aio käyttää omia ansaittuja edustuspaikkojaan.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan IDO:n kansainvälisiin kilpailuihin, mutta et ole kansallisen kilpailumenestyksen perusteella automaattisesti oikeutettu edustuspaikkaan, ilmoita kuitenkin osallistumishalukkuudestasi järjestösihteerille FDO:n viimeiseen ilmoittutumispäivämäärään mennessä. Näin tiedämme ilmoittaa heti, jos edustuspaikkoja vapautuu.

Kilpailuihin ilmoittautuminen

1. Tarkista kilpailun viimeinen FDO:lle ilmoittautumispäivämäärä. Kilpailut löytyvät listattuna nettisivultamme "kilpailut -> Kansainväliset kilpailut".

2. Ilmoita FDO:n ilmoittautumispäivämäärään mennessä toimisto(at)fdo.fi -osoitteeseen seuraavat asiat (mielellään kaikki yhdessä matkustavat yhdellä kertaa):

  • kilpailijoiden nimet
  • lajit ja sarjat
  • ryhmänjohtaja ilmoittaa myös pienryhmien ja muodostelmien tanssijoiden nimet, teosten nimet ja koreografit
  • tiedot mukaan lähtevistä huoltajista
  • mahdolliset toiveet muista kuin kansalliseen arvokilpailumenestykseen perustuvista edustuspaikoista

3. Kilpailijat itse hoitavat sekä matkavaraukset että majoitukset valitsemansa matkatoimiston kautta.

4. Mahdolliset kisamuutokset ja -peruutukset on tehtävä järjestörihteerille viimeistään 1 kk ennen kisoja. Tätä myöhemmin tehtävät muutokset Suomen joukkueenjohtaja päivittää paikan päällä ilmoittaessaan Suomen joukkueen kilpailuihin (katso erikseen joukkueenjohtajan tehtävät -listaus nettisivuillamme). Sama tieto lähetetään kuitenkin myös järjestösihteerille.

5. Järjestösihteeri vahvistaa jokaiselle mahdollisimman ajoissa ennen matkaa/heti ilmoittautumisen jälkeen:

  • edustuspaikat (lajit ja sarjat), jotka on ilmoitettu IDO:on
  • tiedot osallistumis- ja lisenssimaksuista
  • Suomen joukkueenjohtajan nimen
  • huoltajapassien jakautumisen

Huom! IDO:n virallisiin (official) kisoihin kaikki yhteydenotot järjestäjään FDO:n kautta (toimisto(at)fdo.fi).


Joukkuejohtajan velvollisuudet