Lahjoitettavan summan tulee olla yli 1 euron

Kansainväliset kilpailut

Kansainväliset kilpailut

International Dance Organization (IDO) järjestää edustamissaan lajeissa vuosittain MM-, EM- ja Cup-kilpailuja. Kattavat tiedot IDO:n alaisista kilpailuista löydät IDO:n nettisivuilta: www.ido-dance.com.

IDO:n alaisiin kilpailuihin voivat Suomesta osallistua FDO:n jäsenet. Edustuspaikat jaetaan kansallisen arvokilpailumenestyksen (IKM&SM) perusteella. Yhdistyksen hallitus voi harkinnanvaraisesti myöntää edustusoikeuden myös tanssijalle, parille tai ryhmälle, joka ei ole kilpaillut samana vuonna kotimaisissa arvokilpailuissa.

Joka vuoden alussa julkaisemme listan alkavan vuoden IDO:n arvokilpailuista sekä niihin viimeiset FDO:n ilmoittautumispäivämäärät:
IDO 2024 nettiin rev3

IDO:n kilpailuihin ilmoittaudutaan FDO:n kautta. Tarkistathan ajoissa kunkin kilpailun ilmoittautumisen eräpäivän! FDO:lle tehtävät ilmoittautumiset tehdään hyvissä ajoin ennen IDO:n asettamaa eräpäivää.

Vapaita edustuspaikkoja kannattaa tiedustella FDO:sta mahdollisimman ajoissa, ja aina ehdottomasti viimeistään yksi kuukausi ennen kilpailua, jolloin IDO sulkee kilpailuun ilmoittautumisen.

Edustuspaikkonen määräytyminen

FDO:n kansallisista arvokilpailuista saa IDO:n kansainvälisiin kilpailuihin automaattisen edustuspaikan IDO:n ilmoittama määrä (epn = entries per nation) tanssijoita, duoja ja ryhmiä, pääasiassa saman vuoden arvokilpailun tulosten mukaisessa järjestyksessä. Mikäli kansainvälinen kilpailu käydään ennen vuoden kansallista arvokilpailua tai jo hyvin pian sen jälkeen, jaetaan edustuspaikat edellisen vuoden arvokilpailumenestyksen perusteella. Performing Arts lajeissa edustuspaikka määräytyy arvokilpailussa ilmoitettun lajivalinnan (show, jazz, nyky) mukaan.

Ensimmäisessä vaiheessa edustuspaikalle voi ilmoittautua jonoon ilmoittamalla toimistolle edustushalukkuudesta FDO:n ilmoittamaan eräpäivään mennessä. Lajit, joihin jää vapaita paikkoja, uutisoidaan mahdollisimman pian tuon viimeisen päivämäärän jälkeen ja annetaan kaikille kyseisen päälajin FDO:n kisoihin osallistuneille muille alalajeille ja kisojen ulkopuolisille teoksille mahdollisuus toiseen avoimeen hakuun.

Edustuspaikkoja pidetään FDO:n ilmoittamaan määräaikaan asti varattuina kilpailumenestyksen perusteella oikeutetuille tanssijoille ellei edustuspaikkaan oikeutettu tanssija ole erikseen ilmoittanut jättävänsä edustuspaikan käyttämättä. Jotta saamme mahdollisimman hyvin täytettyä edustuspaikat, pyydämme tanssijoita ilmoittamaan toimistoon, mikäli he eivät aio käyttää omia ansaittuja edustuspaikkojaan. Mikäli tanssija, duo ja ryhmä ei lunasta edustuspaikkaansa tai maakohtaiset paikat eivät muusta syystä täyty, voi kuka tahansa hakea edustuspaikkaa uudella teoksella.

Teokset, joita ei ole nähty FDO:n arvokilpailuissa, voivat hakea videon avulla. Video toimitetaan hakemuksen yhteydessä FDO:n toimistolle. Jos arvokilpailuissa esitetty teos on jo nähty kv-kilpailuissa, siirtyy osallistumisoikeus seuraavaksi parhaiten menestyneelle teokselle kotimaan mestaruuskilpailuissa.

Edustusoikeus on teoskohtainen. Teosta on oikeus muuttaa hieman, mutta se on tunnistettava samaksi kuin millä on osallistuttu arvokilpailuihin Suomessa.

Ainoastaan Performing Arts soolosarjoissa edustuspaikat ovat henkilökohtaisia, ei teoskohtaisia. Lajin on mainituissa Performing Arts sooloissa pysyttävä samana kansallisen ja kansainvälisen kilpailun välillä.

Yleistä tietoa kansainvälisiin kilpailuihin lähteville

Valmentajien ja kilpailijoiden omalla vastuulla on aina pysyä ajan tasalla omien lajiensa voimassa olevista säännöistä. Kansainvälisiin kilpailuihin lähtijöiden on itse tarkistettava IDO:n säännöistä, että suoritus on kansainvälisten sääntöjen mukainen. Kansainväliset kilpailusäännöt löydät osoitteesta: www.ido-dance.com -> Rules -> Competition rules -> Dance Sport Rules and Regulations

Jokaisella kansainvälisessä kilpailussa Suomea edustavalla on oltava voimassaoleva vakuutus, joka kattaa ulkomailla tapahtuvan harjoitus- ja kilpailutoiminnan.

Edellisten vuosien kansainvälisten kilpailujen mitalistit »


Kansainvälisten kilpailujen ilmoittautumisprosessi

1. Tarkista kilpailun ilmoittautumisen määräaika.
Kilpailut löytyvät listattuna nettisivultamme "kilpailut -> Kansainväliset kilpailut".

2. Ilmoita FDO:n ilmoittautumispäivämäärään mennessä toimisto(at)fdo.fi -osoitteeseen seuraavat asiat (mielellään kaikki yhdessä matkustavat yhdellä kertaa):

  • kilpailijoiden nimet
  • lajit ja sarjat
  • ryhmänjohtaja ilmoittaa myös pienryhmien ja muodostelmien tanssijoiden nimet, teosten nimet ja koreografit
  • tiedot mukaan lähtevistä huoltajista
  • mahdolliset toiveet muista kuin kansalliseen arvokilpailumenestykseen perustuvista edustuspaikoista

3. Kilpailijat itse hoitavat sekä matkavaraukset että majoitukset valitsemansa matkatoimiston kautta.

4. Mahdolliset kisamuutokset ja -peruutukset on tehtävä järjestösihteerille viimeistään 1 kk ennen kisoja. Tätä myöhemmin tehtävät muutokset Suomen joukkueenjohtaja päivittää paikan päällä ilmoittaessaan Suomen joukkueen kilpailuihin (katso erikseen joukkueenjohtajan tehtävät -listaus nettisivuillamme). Sama tieto lähetetään kuitenkin myös järjestösihteerille.

5. Järjestösihteeri vahvistaa jokaiselle mahdollisimman ajoissa ennen matkaa/heti ilmoittautumisen jälkeen:

  • edustuspaikat (lajit ja sarjat), jotka on ilmoitettu IDO:on
  • tiedot osallistumis- ja lisenssimaksuista
  • Suomen joukkueenjohtajan nimen
  • huoltajapassien jakautumisen

Huom! IDO:n virallisiin (official) kisoihin kaikki yhteydenotot järjestäjään FDO:n kautta (toimisto(at)fdo.fi).


Joukkuejohtajan velvollisuudet